Elänkö elämäni tarkoitusta osissa?

Facebookissa ja muussa somevirrassa liikkuu tekstejä ja kuvia, joissa:

  • ihastellaan perjantaita
  • päivitellään maanantaita
  • odotetaan lomaa
  • surraan loman loppumista

Aika ajoin tarpeellisia tunteita, mutta elämmekö vain vapaata ja lomaa varten? Onko kaikki työhön käytetty aika aikaa, josta täytyy kaivata pois. En usko, että näin on läheskään kaikilla.  Työ toki voi olla epätyydyttävää, juuri itselle sopimatonta tai vaikka omalle jaksamiselle liian rankkaa.

Jos työsi kuitenkin on riittävän tyydyttävää ja antaa elämälle mielekästä tekemistä, silloin monet mainitsemani lausahdukset eivät ehkä ole kovin merkittäviä, mutta, se mitä ajattelemme vaikuttaa meihin enemmän kuin uskommekaan,

Ajatukset rakentavat todellisuutta

Mitä enemmän pysähdymme vaikkapa vapaa-aikaa työn kustannuksella ihannoivien lauseiden äärelle, niiden piilovaikutus voi saada meissä tilaa. Emme ehkä huomaakaan, kun mielemme alkaa puhua meille työstä ja vapaa-ajasta toisenlaisin äänenpainoin kuin ennen.

Tämä pätee kaikeen muuhunkin. Miten arvostan tavallista arkea vai ovatko vain huippukokemukset jotain? Ajattelenko, että omaa aikaa on vain se, kun saan tehdä jotain ihan yksin tai valitsemassani seurassa vai onko omaa aikaa kaikki se aika, joka minulle on elettäväksi annettu? Minun on vain ratkaistava, miten sitä kulloinkin käytän.

Kuuntele miten puhut mielessäsi itsellesi elämästä, työstä, arjesta, itsestäsi. Rakentavatko ajatuksesi mielekästä, kokonaisvaltaista elämää vai jaatko elämäsi osiin, jossa vain joskus voi olla tyytyväinen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.